Akademija znanja već 12 godina bez upotrebne dozvole

 Akademija znanja već 12 godina bez upotrebne dozvole

Foto: Akademija znanja

Na jučerašnjoj sjednici SO Budva bilo je riječi i o programu rada Akademije znanja, a v.d. direktorica Iva Franeta naglasila je da se kontinuitet redovnih isplata nastavio i u 2020. godini. I dalje postoji problem sa dobijanjem upotrebne dozvole, a ako bi se ona nakon 12 godina konačno realizovala, stekli bi se uslovi da se kapaciteti iskoriste više u akademske, a manje u komercijalne svrhe.

Ona je podsjetila da je 2017. Akadamija znanja preuzeta sa dugom u iznosu od 145 hiljada eura. Kako je precizirala, dugovala su se četiri lična dohotka u iznosu od 40.000 eura, naknada za odbore direktora u iznosu od 20.000 eura, a dugovanja za usluge Elektrodistribucije iznosila su 30.000 eura. Komunalnom preduzeću dugovalo se 12.000 eura, a za poreze i doprinose 47.000 eura. Dug od 30.000 eura odnosio se na usluge vodosnabdijevaja 30.000 eura, a za usluge fizičko tehničke zaštite dugovalo se 9.000 eura.

Takođe, podsjetila je i na blokadu računa, koja je u periodu od 2016. do 2017. godine trajala 201 dan.

„Nakon 2017. godine, transferima iz budžeta Opštine Budva Akademija znanje je bukvalno spašena od stečaja i već sredinom marta 2017. godine počinje redovna isplata svih naših dohodaka zaposlenih kao isplata svih dospjelih obaveza obuhvaćena reprogramima iz navedenih dugovanja“, kazala je Franeta.

Ona je navela da je smanjen je broj zaposlenih sa 16 na 11 i uvedena optimizacija kako radnih mjesta tako i svih ostalih troškova.

„Kontinuitet redovnih isplata se nastavlja 2020. godine“, istakla je.

Prema njenim riječima, za vrijeme prvog talasa korona virusa u martu ove godine Akademija znanja znatno gubi na prihodima, a dolazi do smanjivanja mjesečnih obaveza za njihove stalne zakupce u iznosima od pedest odsto.

„I nakon toga uspjeli smo da opstanemo i uz ista primanja i isti broj radnih mjesta izmirimo sve dospjele obaveze kao i reprograme“, rekla je v.d. direktorica Akademije znanja.

Izvor: RTV Budva

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još