Bečić: „Treba uvesti dječiji dodatak“

 Bečić: „Treba uvesti dječiji dodatak“

U svijetu se danas obilježava Svjetski dan djeteta, 20. novembar. Svako treće dijete u Crnoj Gori u riziku je od siromaštva, a očekuje se da će se taj broj povećati zbog ekonomske krize izazvane pandemijom COVID-a-19. Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić je čestitajući Međunarodni dan djeteta kazao da svako dijete treba da ima dječiji dodatak i besplatne udženike.

„Definitivno treba razmišljati o ponovnom uvođenju dječjeg dodatka. Hoćemo da u narednim godinama sva djeca, u svim opštinama u Crnoj Gori, imaju besplatne udžbenike. Hoćemo da sva djeca koja žele da se bave sportom imaju tu mogućnost, bez obzira na materijalni status njihovih roditelja. Hoćemo nagrade i stipendije za našu djecu i za naše đake. To je naš prioritet”, poručuje Bečić.

UNICEF-ovi mladi reporteri nastaviće kampanju tražeći od predstavnika svih poslaničkih klubova da im u jednom minutu odgovore na isto pitanje − Kako smanjiti siromaštvo djece u Crnoj Gori? To će pitanje postaviti i predstavnicima nove vlade kada bude izabrana, akademskoj zajednici, međunarodnoj zajednici, civilnom sektoru, relevantnim institucijama, mladima, itd.

Odgovore će podijeliti sa svim medijima, ali i na društvenim mrežama kako bi omogućili veće učešće građana u ovoj debati.

Avatar

Dušan Vujović

Pročitajte još