Bez masovnih dočeka Nove godine

 Bez masovnih dočeka Nove godine

Ove zime nećemo masovnim javnim dočecima na gradskim trgovima u hotelima, restoranima i barovima, ispratiti staru i dočekati Novu godinu. U Podgorici će, poštujući epidemiološke mjere svečani doček, sa ograničenim brojem gostiju, biti organizovan u rijetkim hotelima i ugostiteljskim objektima, iako će većina smještajnih kapaciteta i tada biti dostupna potencijalnim gostima. Građani smatraju da su 31. decembra i ostalih prazničnih dana, najsigurniji u svojim domovima.

Odbrojavanje do kraja jedne od globalno najgorih godina u novijoj istoriji je počelo. Po tradiciji trebali bi slaviti dolazak Nove godine od koje očekujemo više od bilo koje prethodne, ali i u tome nas je ograničila 2020. godina.

„Zbog sve složenije epidemiološke situacije i činjenice da Podgorica ima najveći broj inficiranih od korona virusa, sve aktivnosti u pogledu organizacije Novogodišnjeg programa su obustavljene“, kazala je direktorica Turističke organizacije Podgorica Irena Rogošić.

Grupnih putovanja biće malo.

„Što se tiče praznika mi kao turistička agencija nijesmo pravili organizovana putovanja za Novu godinu, upravo zbog ovih mjera“, kazao je direktor Turističke agencije „Grand“ Milija Bojić .

Sličnu odluku donio je i menadžment jednog od svjetski poznatih hotelskih brendova.

„Ove godine nijesmo organizovali doček Nove godine jer je nemoguće to uraditi na prihvatljiv način, ako ćemo da poštujemo mjere Instituta“, kazao je direktor hotela „Hilton“- Podgorica Nemanja Nikolić.

Niko se tome nije nadao nakon rekordne 2019. godine.

„Prošle godine smo imali čak tri Nove godine u hotelu. Jedna je bila za lokalne goste, druge dvije su bile za inostrano tržište“, dodao je Nikolić.

Ipak, mogućnosti za doček u nekim od popularnih podgoričkih hotela ima, ali u veoma ograničenim uslovima.

„Za sad je dozvoljeno dvadeset osoba i mi ćemo u skladu sa tim organizovati doček za 20 ljudi u nekom od naših restorana“, kazala je izvršna menadžerka hotela „Centre Ville“ – Podgorica Jelena Ognjenović.

Praznični paketi fokusirani su na goste regiona, a predstavnici hotela kažu da zarade nema već žele održati tradiciju i reputaciju.

„Mi smo prošle godine imali rasprodate gotovo sve kapacitete. Nova godina se slavila nekoliko dana, zato što smo mi otvoreni svo vrijeme Novogodišnjih i Božićnih praznika“, dodala je Ognjenović.

Tako će, sa dočekom ili bez njega, biti i ove godine u elitnim gradskim hotelima, a bezbjednost gostiju garantuju implementirani epidemiološki standardi.

„Implementirali smo u potpunosti brend standard „Clean Stay“ u smislu da su u hotelu identifikovane tačke koje su najviše u dodiru sa gostima, i stavljen je naglasak na njihovoj dodatnoj dezinfekciji“, kazao je Nikolić

„Centre Ville je prvi hotel u Podgorici koji je dobio oznaku „Safe Travels“. Ona gostu daje potvrdu da su u hotelu implementirane sve neophodne mjere koje se bave sprječavanjem širenja epidemije“, kazala je Ognjenović.

Podgorica je prepoznata kao destinacija za poslovne goste ali je sve više i ljubitelja kulturnih sadržaja, aktivnog odmora, gastronomije i šopinga. Bez obzira da li će organizovanog dočeka Nove godine biti ili ne, većina hotela radi.

Izvor: RTCG

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još