Demokrate će podržati novu Vladu Crne Gore

 Demokrate će podržati novu Vladu Crne Gore

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je odlučilo da poslanici te partije glasaju za izbor 42. Vlade Crne Gore, na sjednici parlamenta 2. decembra.

„Poštujući izbornu volju građana Crne Gore, složenu ekonomsko-socijalnu i zdravstvenu situaciju u zemlji, te potrebu da se što prije konstituiše nova demokratska vlast, a imajući u vidu činjenicu da su sva tri lidera zaključila sporazum čiji su autori i inicijatori Demokrate, Predsjedništvo je donijelo odluku o podršci predloženom sastavu 42. Vlade Crne Gore“, navodi se u saopštenju Demokrata.

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore smatra da bi novoj vladi trebalo dati šansu, bez obzira na sve nepoznanice koje su pratile pregovarački proces, odustajanje pojedinih kandidata, odricanje od kandidata, odustajanje od utvrđene metodologije pregovaračkog procesa, te diskriminaciju najvećeg broja predstavnika političkih subjekata, te nepoštovanja dogovora i prve izjave tri lidera…

Demokrate napominju i da mandatar, te svi članovi vlade preuzimaju najveću odgovornost, ali i slavu za rezultate te Vlade.

„Kao što je i prethodno najavljeno, sjednica Predsjedništva Demokrata održana je odmah nakon što je mandatar Zdravko Krivokapić upoznao javnost o konačnom predlogu sastava nove Vlade Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Avatar

Dušan Vujović

Pročitajte još