DF Budva URI: „Potvrdili ste da vam smeta legitimno izabrano rukovodstvo“

 DF Budva URI: „Potvrdili ste da vam smeta legitimno izabrano rukovodstvo“

Foto: DF Budva

„Prosto je nevjerovatna količina licemjerja i zlonamjernosti koju iskazujete u svom saopštenju. Licjemjerno je jer se niste ovako oglasili kada su zakoni suspendovani prilikom isplata zaostalih plata radnicima i zaposlenima u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima u avgustu mjesecu nekoliko dana pred izbore sa računa Vlade Crne Gore. To tada niste spominjali jer je i vašim članovima i funkcionerima bila obustavljena isplata zarada pa je valjda tada bilo poželjno zažmuriti na jedno oko“, odgovorili su iz Demokratskog fronta Budva URI.

„Zlonamjerno jer u svojoj sebičnosti i oholosti jednostavno ne vidite probleme zaposlenih u našim preduzećima i želite svu krivicu da prebacite na predjednika Marka Carevića, iako sami dobro znate i svjesni ste činjenice da su nama građani povjerili 14 mandata jer su nam vjerovali da probleme možemo i umijemo da riješimo“,navode u saopštenju.

Kako dodaju, umjesto da svoje kritike usmjere ka novoj Vladi Crne Gore, čiji je potpredsjednik njihov lider i koji ima mogućnost da urgira da se problemi riješe u skladu sa zakonima na koje se pozivaju, URA kako kažu iz DF-a sve preusmjerava na neutemeljene tvrdnje o bahatosti Carevića.

„Opet ćemo vam ponoviti, pa se nadamo da ćete kao dio svog politički motivisanog saopštenja koje korespondira sa novom medijskom hajkom koju pripremaju vaši mentori koji ne mogu da prežale izgleda što nisu uspjeli da nametnu model vladavine DPS kao poželjan, da je Poreska uprava radila politički motivisano, da ima dvostruke aršine prema našim odlukama i prema odlukama koje je verifikovala nelegitimna Skupština DPS i privezaka usvojena u TN Slovenska plaža. Centralni registar je bio dužan da upiše direktore, kao što je to uradio kada je upisivao nelegitimne direktore bez pečata čime su činili krivično djelo. I nije Marko Carević kriv što inertna Vlada izgleda odbija ili nema hrabrosti da uvede red u Poresku upravu, već isključivo vaš predsjednik odnosno potpredsjednik Vlade Dritan Abazović“, ističu iz DF-a.

Takođe, kako navode, umjesto da prozivaju direktore javnih preduzeća Budve i predsjednika Opštine Budva, DF im skromno sugeriše da sljedeće saopštenje upute na adresu nove Vlade Crne Gore koja,kako kažu, izgleda nema kad od tvitera da obrati pažnju na ogromne probleme koji se gomilaju u Budvi.

„Ono što vam je promaklo, a mi bi ipak da vam skrenemo pažnju na činjenicu da su sve navedene firme solventne i da imaju sredstava na računu da se zarade isplate, ali zašto Vlada ćuti od 13. decembra – ipak morate da pitate njih. Ovim saopštenjem samo ste potvrdili da vam smeta legitimno izabrano rukovodstvo Opštine koje je odlučno u namjeri da radi svoj posao i time pokaže javnosti da je vlast moguća i bez eksperata iz URE? Izgleda da vam je bliže ono koje je pendrekom, suzavcima i šok bombama na silu uzurpirala vlast u Budvi. I ako mislite dalje da napadate nas zbog toga što smo zahvaljujući odlučnosti predsjednika Opštine Marka Bata Carevića uspjeli da zaposlenima u ovim firmama obezbijedimo da nastupajuće praznike provedu sa svojim porodicama kao ljudi, onda samo izvolite i nastavite. Maske koje nosite neće vam pomoći da sakrijete svoje pravo lice koje je ovih dana isplivalo na vidjelo“, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još