Đukanović: „Talenat Kokolja primjer za sadašnje i buduće generacije novinara“

 Đukanović: „Talenat Kokolja primjer za sadašnje i buduće generacije novinara“

Talenat, profesionalnost i angažovanje Bratislava Kokolja ostaće primjer za sadašnje i buduće generacije crnogorskih novinara, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je uputio telegram saučešća porodici Kokolja.

„Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg cijenjenog supruga i roditelja, Bratislava Kokolja, doajena crnogorskog novinarstva, koji je kao višedecenijski reporter i urednik u Radio Titogradu i Radiju Crne Gore cijelog sebe utkao u razvoj crnogorskog novinarstva, promociju i afirmaciju države van njenih granica“, naveo je Đukanović u telegramu.

On je kazao da je Kokoljevo novinarsko djelo, sportske i turističke reportaže i istorijski intervjui, poput onog sa nobelovcem Ivom Andrićem, prepoznato na cijelom prostoru bivše Jugoslavije i nagrađivano najvišim novinarskim, državnim i međunarodnim priznanjima.

„Batov talenat, profesionalnost i angažovanje ostaće primjer za sadašnje i buduće generacije crnogorskih novinara“, rekao je Đukanović.

On je kazao da je odlazak Kokolja veliki gubitak za porodicu, ali i za njegove prijatelje, poštovaoce, crnogorsko novinarstvo i društvo u cjelini.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još