Galić: „Nove mjere najkasnije sjutra“

 Galić: „Nove mjere najkasnije sjutra“

Foto: IN4S

„Danas u toku dana ili sjutra biće objavljene nove mjere protiv širenja koronavirusa“, saopštio je Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG).

On je kazao da su mjere predložene od strane Stručnog tima IJZCG.

„Cilj svih tijela koje analiziraju mjere je da ih analiziraju sa svih aspekata i da se stvori set mjera koji će božićne i novogodišnje praznike učiniti pristupačnim svima, ali i zaštititi zdravlje“, istakao je Galić u Bojama jutra na TV Vijesti

On je što se tiče podataka da na društvenim mrežama kruže nove mjere, kazao da su to dezinformacije.

Rekao je da će u utorak najvjerovatnije biti pres na kome će objasniti zašto se mjere donose.

Što se tiče novogodišnjeg bazara u Nikšiću, u okviru koga će biti otvoreno klizalište, Galić je kazao da razumje građane jer epidemija dugo traje.

„Psihološki iscrpljuje građane. Građani treba da shvate ozbiljnost situacije. Svaki vid okupljanja u otvorenim i zatvorenim prostorijama nosi veliki epidemiološki rizik. Nemamo mehanizme da spriječimo okupljanja u kućama, sem da apelujemo na građane, jer takva vrsta okupljanja nosi veliki epidemiloški rizik,“ kazao je direktor IJZCG.

Kazao je da epidemiološka kriva pokazuje mali trend opadanja, ali da je intenzitet aktivnosti virusa na jako visokom nivou.

Izvor: RTV Budva

Što se tiče održavanja dnevnih žurki, kazao je rade na otklanjanju.

„Najjače oružje je svijest građana, moraju razumjeti da je virus među nama, da se širi i da od našeg ponašanja zavisi kako će on djelovati“, rekao je Galić.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još