Hotel „Montenegro“ u Bečićima dobija novu lamelu

 Hotel „Montenegro“ u Bečićima dobija novu lamelu

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović dao je saglasnost na idejno rješenje rekonstrukcije i dogradnje bečićkog hotela „Montenegro“ ,kojim je predviđena izgradnja lamele 4 i  pratećeg tehničkog objekta sa dvije prostorije.

Ovim je hotelskoj kompaniji“ Montenegro stars hotels group“ koja gazduje hotelom „ Montenegro“ omogućeno je  izgradnja nove, petospratne lamele nedaleko od Bečićke plaže, čime će dobiti novih 24 apartmana i 24 soba.


„ Na osnovu uvida u dokumentaciju , Glavni državni arhitekta konstatuje da je predloženo izmijenjeno idejno rješenje u skladu sa smjernicama arhitektonsko oblikovanja i materijalizacijom objekta.Takođe, da je u skladu sa osnovnim urbanističkim parametrima – indeksom izgrađenosti 1,46 ( planom proipisan 4,5),  indeks zauzetosti 0,38 ( planom propisan 0,6) spratnost objekta prizemlje i pet spratova (planom preporučena prizemlje i sedam spratova) , a  bruto površina svih etaža 18.026 kvadrata“, piše u rješenju .


Inače, kako se obrazlaže  postojeći hotel  „Montenegro“ ima ukupno 172 smještajne jedinice od čega 168 dvokrevetnih soba i četiri apartmana , ukupno 344 ležaja. Postojeći hotel  sastoji se iz tri lamele- lamela 1, južne, lamela 2-centralne i lamela 3-sjeverna, čija je spratnost , prizemlje, međusprat i četiri sprata.

„Lamele su različitih gabarita. Pored sadržaja koji su vezani za smeštaj postoje i prateći sadržaji u koje spadaju recepcija, lobi, kafe, resotran sa kuhinjom, poslastičarnica, servisne prostorije, mliječni restoran … U dograđenoj lameli se povećavaju smeštajni kapaciteti sa 24 novih soba i 24 apartmana , ukupno 96 kreveta. Pratećih sadržaja , osim komunikacija, hotelskih ostava i tehničkih prostorija neće biti u novoj, dograđenoj lameli“, piše u rješenju.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još