“Hrapović neažuran, odgovorio samo na prvi mejl“

 “Hrapović neažuran, odgovorio samo na prvi mejl“

Foto: dan.co.me

Ko govori (ne)istinu i ko je neažuran, pokazuje odsustvo prepiske sa poljskom ambasadom, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, reagujući na izjavu bivšeg ministra Kenana Hrapovića. Ona je istakla da je Hrapović odgovorio samo na prvi mejl poljske ambasade, 18. avgusta 2020, nakon čega je poljska ambasada poslala novi mejl sa dodatnim objašnjenjem i pitanjima, 20. avgusta, na koji bivši ministar, kako kaže nije smatrao da je neophodno odgovoriti.

Kako je kazala, Poljska ambasada se stoga ponovo mejlom obratila novom sazivu Vlade 31. decembara, na koji je istog dana odgovoreno i postignut dogovor.

Moguće da bivši ministar Hrapović ne zna da je najčešće potrebno komunicirati u više navrata da bi se postigao ozbiljan međudržavni dogovor“, poručila je Borovinić Bojović.

Moguće, takođe, kako dodaje, da on ne zna da je za nabavku vakcina potrebno uplatiti i državnu garanciju.

“Konačno, moguće je čak i to da bivši ministar Hrapović, koji je istovremeno i bivši drektor Fonda za zdravstvo ne smatra da je potrebno odgovoriti građanima kako je nastao dug Fonda za zdravstvo od 40 miliona eura?  Sve je ovo moguće, uobičajeno i potpuno očekivano od gospodina Hrapovića“, zaključila je ona.

Avatar

Dušan Vujović

Pročitajte još