Jovanović: „Izgradnja bolnice u Budvi zavisi od zakonskih procedura“

 Jovanović: „Izgradnja bolnice u Budvi zavisi od zakonskih procedura“

Foto: Media biro

„U Opštini Budva je u toku traženje adekvatne lokacije za bolnicu i pružićemo svu neophodnu podršku i inicijativu prema Skupštini Crne Gore da bi se to i realizovalo“, kazao je Nikola Jovanović, načelnik Službe predsjednika Opštine Budva.

„Predsjednik Opštine je preduzeo aktivnosti kako bi se pokrenula procedura da opština dobije bolnicu sa porodilištem. Postupak je definisan zakonom i Skupština Crne Gore se po sadašnjem rješenju opredjelila za regionalnu bolnicu koja bi pokrivala više opština što smatramo da nije dobro rješenje. Naša Skupština može po zakonu o lokalnoj samoupravi da podnese inicijativu za promjene zakona koju je potrebno uputiti Skupštini Crne Gore kako bi se stvorili zakonski preduslovi za izgradnju bolnice. Opština Budva je u procesu traženja adekvatne lokacije za bolnicu i pružićemo svu neophodnu podršku i inicijativu sa naše strane da bi se to i realizovalo“, rekao je Jovanović.

Opština će i ove godine izdvojiti 70 hiljada eura za zdravrstvenu zaštitu stanovništva, a budžetom za tekuću godinu opredjeljeno je dodatni 100 hiljada eura za renoviranje opšte prakse JZU Dom zdravlja Budva.

Izvor: RTV Budva

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još