JU Narodne biblioteke Budve promjenile radno vrijeme

 JU Narodne biblioteke Budve promjenile radno vrijeme

Na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Naredbe predsjednika Opštine Budva, a u vezi sa preporukama Vlade Crne Gorei i trenutnom epidemiološkom situacijom u Budvi kao i na osnovu člana 19 Statuta JU Narodne biblioteke Budve, direktorica JU Narodna biblioteke Budve Mila Baljević donijela je Odluku o skraćenju radnog vremena i mjerama u radu sa korisnicima bibliotečkih usluga koja stupa na snagu od petka, 12.februara 2021. godine.

Naime, matična biblioteka u Budvi i područno odjeljenje, biblioteka „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Petrovcu, od 12.februara  biće otvorene za korisnike od 8 do 12 časova od ponedjeljka do petka, a subote i nedjelje biće neradni dani.


Obavezno je  poštovanje svih epidemioloških mjera koje podrazumijevaju: nošenje zaštitnih maski,pri čemu su korisnici dužni da obezbijede zaštitnu opremu, zatim dezinfekciju ruku, kao i fizičku distancu, a uputstva za održavanje higijene istaknuta su na vidnim mjestima u korisničkom dijelu zgrade. U tom cilju predviđeno je održavanje ograničenog broja korisnika (jedn korisnik bibliotečkih usluga može biti u Biblioteci) i ograničenog broja zaposlenih u prostorijama i kancelarijama kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od 2 metra između korisnika i zaposlenih. Prilikom vraćanja knjiga korisnik je dužan  ostavljati knjige na označeno mjesto na pultu, a nakon svakog vraćanja knjižne građe, pult će biti dezinfikovan. Vraćena građa koju je korisnik odložio odvoziće se u prethodno pripremljen prostor – izdvojenu prostoriju za karantin  u kojem će se građa zadržavati 72 sata.


JU Narodna biblioteka  Budve, kao i do sada,  nastaviće da prati i pridržava se svih uputstava i mjera koje propisuje Vlada Crne Gore i drugi nadležni organi, i u skladu sa tim utvrđivaće i izmjene u načinu organizacije rada.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još