Krivokapić: „Srbija je za Crnu Goru više od geografije“

 Krivokapić: „Srbija je za Crnu Goru više od geografije“

Foto: gov.me

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da u Srbiji nije bio jer ga niko nije zvao, ali, ukoliko se promijeni odluka, sa zadovoljstvom će doći u Beograd.

„Srbija je za Crnu Goru više od geografije. Nas veže nešto što nijedna vlast, ma s koje strane dolazila, ne može pokidati. Pa kada DPS nije uspio sa 30 godina ubjeđivanja da je Srbija Crnoj Gori isto što i bilo koja druga država, neće moći niko“, rekao je Krivokapić za novi broj nedjeljnika Vreme.

Kako je naveo, „naš narod je povezan toliko i tako da im politika i nije pretjerano potrebna“, dodajući da je on za to da „slijedimo potrebe svog naroda“.

On je rekao da su izbori u Nikšiću pokazali da se u Crnoj Gori završio period dvopartijske političke igre, koju su svih godina unazad vodili DPS i DF“.

„Politička scena dobila je nove političke igrače, što je sigurno dobro za demokratiju u našoj zemlji“, naglasio je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, „rezultat koalicije okupljene oko DPS-a, partije aktuelnog predsjednika Crne Gore, pokazuje da osipanje DPS-a nije ni jednostavan ni lagan proces, mada u tom rezultatu vidim i neke druge činjenice“.

„Miješanje u izbore u Nikšiću sa strane je revoltiralo određen broj birača, koji je, tako razmišljajući, prirodno dao glas DPS-u. Nikšićani su vrlo ponosan narod, i to je nekima očigledno promaklo“, naglasio je Krivokapić.

Izvor: FOS media

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još