Maja Liješević: „U maju nas očekuje otvaranje većeg broja hotela“

 Maja Liješević: „U maju nas očekuje otvaranje većeg broja hotela“

Foto: dan.co.me

U Budvi je, usljed nerentabilnosti još otvoren simboličan broj hotela, svega 15 od ukupno 134 velika i mala, saopštila je direktorka lokalne Turističke organizacije (TOB), Maja Liješević.

“Očekujemo da će veći broj biti otvoren tokom prvomajskih (uskršnjih) praznika, jer su hotelijeri pripremili zaista povoljne aranžmane”, kazala je Liješević Pobjedi dodajući da pripreme za sezonu teku uobičajenim tokom za ovo doba godine.

Ona je rekla da su hotelijeri i ugostitelji potpuno spremni za prve goste koje očekuju početkom maja, zakupci plaža su u fazi finalnih priprema svojih kupališta. Čistoća na teritoriji cijele opštine je na zavidnom nivou.

Prema posljednjim podacima, u Budvi boravi oko dvije hiljade gostiju, od čega 450 u hotelima. U pitanju su gosti iz Srbije, Rusije, Albanije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Prema njenim riječima, osjeća se da je Budva „u znaku očekivanja“, odnosno da svi privredni subjekti u gradu prate razvoj epidemiološke situacije u Crnoj Gori i reaguju shodno tome.

Kada su u pitanju najave za predstojeću sezonu, ona je navela da imaju informaciju od turističkih radnika da postoji veliko interesovanje sa tržišta Ukrajine, Rusije i Bjelorusije, dok od gostiju iz regiona svakako očekuju dobru posjećenost, ali više individualnu, nego organizovanu.

“Jedno je sigurno, tvrde turistički poslenici Budve – ovo će ljeto obilježiti veliki broj last minut gostiju, u skladu sa svim svjetskim trendovima”, kazala je Liješević.

Kada su u pitanju njihove aktivnosti još čekaju informaciju od resornog ministarstva i Instituta za javno zdravlje po pitanju Protokola za putovanja, jer u dogovoru sa NTO i ostalim LTO organizuju regionalnu kampanju, s obzirom na to da je sasvim izvjesno da će se osloniti na bliskoistočno tržište.

“Izvjesno je i to da će naša promotivna kampanja i ove godine biti uglavnom digitalna. Budva, destinacija prepoznata po najposjećenijim manifestacijama u zemlji i šire, ove godine se mora, nažalost, kao i prethodne, prilagoditi aktuelnim epidemiološkim mjerama, posebno onima koje se odnose na mogućnost brojnijeg okupljanja”, kazala je Liješević.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još