Marko Carević pozvao Daru iz Jasenovca da dođe u Budvu

 Marko Carević pozvao Daru iz Jasenovca da dođe u Budvu

„Najmanje što mogu da uradim je da pozovem mladu glumicu Biljanu Čengić da sa svojom porodicom budu moji gosti u Budvi tokom ljetnjih mjeseci“, ističe predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

Kako se navodi u saopštenju, Biljana Čekić je sa svojih 13 godina i maestralnom glumom lika Dara iz Jasenovca dala glas stotinama hiljada srpskih žrtava koje su stradale mučeničkom smrću u logorima užasa fašističke NDH.

„Na moju veliku žalost, priču o Dari iz Jasenovca mnogi nisu željeli da prihvate, jer ono što je prikazano na filmu je samo blaga slika onoga što se tamo zbivalo, ali veo tišine je skinut i nadam se da je pitanje dana kada će se Dari pridružiti brojni glasovi sa jezivim svjedočenjima o sistemski gajenom i hranjenom zlu koje je na najjezivije načine uništavalo živote drugih ljudi. Ne samo Srba, već i drugih naroda.Zato najmanje što mogu da uradim je da pozovem mladu glumicu Biljanu Čengić da sa svojom porodicom budu moji gosti u Budvi tokom ljetnjih mjeseci. Nismo se vidjeli kada je posljednji put bila u Crnoj Gori zbog gustog rasporeda te stoga želim da je pozovem i da joj se lično zahvalim na ogromnom i zahtjevnom poslu koju je uradila za srpski narod.Na ovo me posebno podstakla izjava koja je došla iz čiste dječije duše koju je naša Dara izgovorila u jednoj emisiji:

”Volela bih da odem na more sa porodicom. Nikad nisam bila“.

Stoga ovom prilikom pozivam našu Daru sa porodicom da dođu u Budvu i budu gosti svih nas jer to je najmanje što možemo da uradimo za nju koja je svojom darovitom glumom, svojim emocijama i ljubavlju dotakla sve nas i osvojila naša srca“, ističe Carević.

Kako dodaje, biće mu čast i privilegija da kao prvi čovjek grada bude domaćin našoj Dari.

„Mislim da toliko puno dugujemo našoj djeci koju često pominjemo ali podjednako često i zaboravimo.Daro, Budva te čeka otvorenog srca i raširenih ruku!“, zaključuje se u saopštenju predsjednika Opštine Budva.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još