Milionska imovina „Morskog dobra“ u Budvi pod istragom

 Milionska imovina „Morskog dobra“ u Budvi pod istragom

Tužilaštvo u okviru istrage o poslovanju bivših čelnika „Morskog dobra“ provjerava i imovinu njihovih srodnika jer se radi o veoma vrijednim posjedima. Provjere se odnose na imovinu srodnika svih uhapšenih u aferi „Morsko dobro“, potvrđeno je „Danu“ iz tužilaštva.

Prema našim saznanjima, tužilaštvo provjera kako je Drage Tičić kao penzioner stekla imovinu koja se procjenjuje na oko 800.000 eura. U pitanju su dva stana u zgradi „Modena gradnje“ koja se nalazi u samom centru Budve, u kojoj se nalazi i lokal „Perla“. Potvrda da je ona stvarni vlasnik tih nepokretnosti može se naći u podacima iz katastra, a kuriozitet je da je njen suprug DušanTičić, takođe penzioner, bio vlasnik atraktivnih kompleksa u Reževićima i Pržnu. Oni su roditelji Aleksandra Tičića, bivšeg predsjednika Upravnog odbora „Morskog dobra“, koji je nedavno uhapšen u aferi vezanoj za zloupotrebe državnog zemljišta na Primorju.

Kako je „Dan“ nedavno objavio, tužilaštvo provjerava i kako je bivši čelnik „Morskog dobra“ Rajko Mihović upisao objekat (praktično vilu) u zoni morskog dobra u Tivtu i kako je ona postala vlasništvo članova njegove porodice.

Polovinom februara ove godine, Mihović, bivši direktor i član Upravnog odbora „Morskog dobra“, nakon saslušanja kod sudije za istragu pušten je da se sa slobode brani od optužbi za zloupotrebu službenog položaja kojom je omogućio da se državno zemljište u zoni morskog dobra prevede u privatno.

Pored Mihovića, tada su zbog sumnje u moguću zloupotrebu službenog položaja saslušani i Tičić (koji je, osim što je bio predsjednik Upravnog odbora „Morskog dobra“, nekada bio i savjetnik Mila Đukanovića), aktuelni direktor tog državnog preduzeća Predrag Jelušić i njegovov prethodnik na toj funkciji Rajko Barović. Saslušani su i Boro Lazović, Selim Resulbegović, Ivan Kalezić, Đuro Marić, Aleksandra Ivanović Kalezić, Ljubomirka Vidović i Zorica Šarenac.

Specijalno tužilaštvo bivše i sadašnje funkcionere „Morskog dobra“ sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, a privedeni su u nastavku akcije u kojoj je krajem decembra 2020. godine uhapšen tadašnji direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, kao i još nekoliko osoba. Kovačević se tereti za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju.

Izvor: Dan

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još