Miljanić: „Na snimku nedostaju ključne sekunde koje su srž napada na Sadikovića“

 Miljanić: „Na snimku nedostaju ključne sekunde koje su srž napada na Sadikovića“

Komisija za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija sastala se kako bi razgovarali o sve učestalijim napadima na pripadnike „sedme sile“.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zoran Miljanić rekao je da je novinar Sead Sadiković, u ovom trenutku, žrtva, prenosi Mediabiro.

„Mogu vam reći da snimci koji su s objavljivali definitivno nijesu autentični. Radi se o snimcima sa jedne banke i nedvosmisleno je utvrđeno da je isječeno desetak sekundi, ključnih sekundi koji su srž napada na Seada Sadikovića“, kazao je Miljanić.

On je rekao da će policija učiniti sve kako bi procesuirala sve počinioci ovog krivičnog djela.

„Isto tako, da se procesuiraju oni koji su kidali snimke, davali ih u javnost i uznemiravali i dezinformisali crnogorski javnost. Neka dobro razmisle šta su radili, u čijem interesu i po čijem nalogu“, poručio je Miljanić.

Dodao je i da čitavi ambijent pravi politika.

„Oni koji ih šalju, koji ih usmjeravaju, od kojih primaju instrukcije, koji im plaćaju gorivo, koji im kupuju rekvizite. Oni su problem“
, kazao je Miljanić .

Istakao je da nema sumnje da će policija i tužilaštvo ovaj slučaj dovesti do kraja, kao i da će crnogorska javnost biti upoznata sa svim elementima koji su ključni za ovu istragu. Kao i da Komisija radi na rasvjetljavanju napada na novinare.

„Komisija se bavi kako ovim, tako i prethodnim napadima. Nijedan neće biti zaboravljen, ni slučaj ubistva Duška Jovanovića. Već su u obradi i Komisija je uključena u neka nova saznanja vezana za kako taj tako i druge slučajeve“, poručio je Zoran Miljanić.

Predsjednik Komisije Mihailo Jovović kazao je da je gotovo postalo uobičajeno da se novinari u Crnoj Gori napadaju, a još uobičajenije da se ti napadi ne rješavaju. Naglasio je da takve stvari ne bi trebale da se dešavaju u demokratskim država.

„Ja mislim da će Komisija osuditi ovaj napad i da će učiniti sve što je u njenoj moći da se napad na Sadikovića u potpunosti istraži. Komisija će da razmotri sve što dobije od državnih organa“, poručio je Jovović.

Dodao je da je nedopustivo „da kolege novinari, pa čak i neki advokati, govore da Sadiković nije napadnut zato što je novinar, već zato što je prelazio ulicu“.

„To se ponavlja ko zna koji put da se od žrtve napravi krivac i napadač. Pokušavaju od Seja da naprave napadača i krivca za ono što se desilo. Po mom mišljenju i na osnovu onoga što smo prikupili, Sejo Sadiković se branio. Prvo se branio od psovki, a onda je najgrublje napadnut zato što je navodno uzeo zastavu“, kazao je Jovović.

Izvor: FOS media
 

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još