MUP upozorava: Od petka nestabilno vrijeme, obilna kiša i jak vjetar

 MUP upozorava: Od petka nestabilno vrijeme, obilna kiša i jak vjetar

Foto: novosti.rs

U periodu od 22 -26.januara, područje Crne Gore će dominantno biti pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike na teritoriji države i u regionu. Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meterološkoj situaciji.

“U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilnija količina kiše, naročito u periodu od 22-24. januara. Na sjeveru, u planinskim predjelima smjenjivaće se snijeg, susnježica i kiša. Očekuje se i jak južni vjetar na primorju, dok će na sjeveru kratkotrajni udari imati olujnu jačinu”, navodi se u saopštenju Direktorata.

U periodu od petka do nedjelje (22 – 24. januara) očekuje se naglo topljenje snijega. Postoji opasnost od podizanja nivoa mora, sa povremeno izraženim udarima talasa.

Zbog obilnih padavina, dodaju, može doći do povećanja vodotoka rijeka i jezera, a samim tim i mogućih poplava na područjima sa povećanim rizikom.

“Za pomenuti period, sistem zaštite i spašavanja će podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovim situacijama. Građanima su na raspolaganju dežurni brojevi 112 ( Direktorata za vanredne situacije – OKC-a) i 123 (Služba zaštite i spašavanja), putem kojih se mogu informisati o stanju na terenu i o postupanjima u konkretnim situacijama”, zaključuju u saopštenju.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još