Narodna biblioteka neće raditi vikendom

 Narodna biblioteka neće raditi vikendom

Narodna biblioteka u Budvi i područno odjeljenje biblioteka „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Petrovcu, od 25.novembra biće otvorene za korisnike od 8 do 13 sati od ponedjeljka do petka, a subote i nedjelja biće neradni dani.

Kako je saopšteno, direktorica biblioteke Mila Baljević donijela je odluku o skraćenom radnom vremenu zbog poštovanja svih epidemioloških mjera.

„Predviđeno je održavanje ograničenog broja korisnika i ograničenog broja zaposlenih u prostorijama i kancelarijama kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od dva metra između korisnika i zaposlenih, kao i korisnika među sobom. Prilikom vraćanja građe korisnik je dužan  ostavljati građu na označeno mjesto na pultu, a nakon svakog vraćanja građe, pult će biti dezinfikovan. Vraćena građa koju je korisnik odložio odvoziće se u prethodno pripremljen prostor – izdvojenu prostoriju za karantin  u kojem će se građa zadržavati 72 sata. JU Narodna biblioteka  Budve, kao i do sada,  nastaviće da prati i pridržava se svih uputstava i mjera koje propisuje Vlada Crne Gore i drugi nadležni organi, i u skladu sa tim utvrđivaće i izmjene u načinu organizacije rada“, kazala je Baljević. 

Avatar

Dušan Vujović

Pročitajte još