„Ne damo Crnu Goru, nije ovo Srbija“

 „Ne damo Crnu Goru, nije ovo Srbija“

Foto: RTCG

Ispred Skupštine Crne Gore okupili su se građani na protestu zbog najavljenih izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Ispred Skupštine podršku okupljenim građanima dali su i poslanici opozicije. Građani su uzvikivali „Ne damo Crnu Goru“, „Crna Goro volim te „, „Nije ovo Srbija“, „Dritane Srbine“…

Više patriotskih organizacija apelovalo je ranije na sve učesnike protesta da se striktno drže mjera predostrožnosti, propisanih zbog opasnosti od koronavirusa.

„Odgovornost prema državi ne da nam da sjedimo doma dok Vlada i poslanici prepisuju naše kulturno blago i našu istoriju na Srpsku crkvu i Srbiju“, poručili su ranije organizatori.

Poslanica SDP-a Draginja Stanković Vuksanović poručila je da se izmjenama Zakona gazi Ustav Crne Gore i okupira država Crna Gora.

„Odgovornost za zdravlje svakog čovjeka obavezuje nas da poštujemo epidemiološke mjere, zato danas – odgovorno, s maskom na licu i fizičkom distancom pokažimo civilzacijsku udaljenost od onih koji su nas prodajom Crne Gore primorali da u ovakvim okolnostima stanemo u odbranu jedine otadžbine“, saopšteno je iz tih organizacija. 

Izvor: RTCG

Avatar

Dušan Vujović

Pročitajte još