Nikolić: „SPC odredila mandatare, a Joanikije sad okuplja političare uoči izbora u Nikšiću“

 Nikolić: „SPC odredila mandatare, a Joanikije sad okuplja političare uoči izbora u Nikšiću“

Foto: MINA news

Srpska pravoslavna crkva ne odustaje od pretenzija da upravlja političkim procesima u Crnoj Gori. Nakon što je sastavila Vladu, odredila mandatara i ministre, svoje ambicije je usmjerila u pravcu predstojećih izbora u Nikšiću, saopštio je danas portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

“Administrator Mitropolije crnogorsko – primorske Joanikije prihvatio se okupljanja političara i organizovanja pojedinačnih sastanak, u cilju agitacije za formiranje jedinstvene crkvene liste. Svjesni da su formirali vladu koja je predmet podsmijeha i sinonim nekompetencije u regionu, predstavnici Srpske crkve predvođeni episkopom Joanikijem, intenzivno ubjeđuju lidere stranaka koje čine skupštinsku većinu, da se “saborno” pojave na listi u Nikšiću, i tako pokušaju da nastupe na izborima”, saopštio je Nikolić.

Kako je naveo, proces pacifikovanja nezadovoljnih započeo je podjelom lukrativnih funkcija po dubini, a nastavljen Joanikijevim ubjeđivanjem i lobiranjem.

“Ipak, naivno je očekivati da ova nepuna dva mjeseca njihove klerikalne vlasti, u kojoj su uspjeli da naprave štetu, i upropaste čega god su se dotakli, izblamiraju svuda gdje su stigli, pogaze sve atribute po kojima je bila prepoznata suverena Crna Gora, osramote je i obrukaju, neće biti dovoljna opomena za sve građane Crne Gore a posebno Nikšićane, da na sljedećim izborima, glasaju po svojim nahođenjima i potrebama, u skladu sa najboljim interesom svojih porodica i grada u kojem žive a ne po diktatu bilo koje vjerske zajednice”, zaključio je Nikolić.

Izvor: FOS media

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još