Nova avio-kompanija će se zvati „To Montenegro“

 Nova avio-kompanija će se zvati „To Montenegro“

Foto: gov.me

Vlada će od sjutra početi proces osnivanja nove avio-kompanije, poručio je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić navodeći da će se truditi da Montenegro Airlines (MA) zadrži najbitnije linije bar još 30 ili 60 dana.

„Status je nedefinisan, želimo da održimo MA u životu samo do formiranja nove kompanije. Naš stav je jasan da nam treba nova kompanija. Crna Gora je turistička zemlja i moramo da imamo nacionalnu avio-kompaniju.Koliko sjutra krećemo sa osnivanjem nove avio-kompanije. Trebaće šest do devet mjeseci da se sve završi, računam da ćemo to i ranije uraditi. Dali smo zvanični dopis Evropskoj komisiji da nam pomogne u tom procesu. Planiramo i da određen dio osoblja preuzmemo u novu kompaniju. Optimisti smo da ćemo to uraditi u tom roku uz pomoć Evropske komisije i neke velike evropske avio-kompanije“, kazao je Bojanić u emisiji „Reflektor“ na TV Vijesti.

Dodao je da se nada da će napraviti avio-kompaniju na ponos svih „a ne da strahujemo da li će nam zaplijeniti avione kada sletimo negdje, kao dosad“.

Bojanić je naveo da će pokušati da održe dio linija MA.

“Ako uspijemo sa EK da odgodimo neka plaćanja i da dokupimo dio opreme, što bi moglo da pomogne da MA nastavi da radi još mjesec-dva”.

Upitan da li traže finansijsku pomoć od EK da bi se održavale najfrekventniji letovi, Bojanić je kazao da će pokušati osnivačkim kapitalom planiranim za osnivanje nove kompanije, kupe dio opreme MA.

“Sve je to na ivici poštovanja Zakona o zaštitti konkurencije ali ne radimo to na svoju ruku i pazimo se da sve bude u skladu sa propisima”.

Bojanić je najavio da će se nova kompanija zvati „To Montenegro“.

Izvor: FOS media

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još