Nove mjere od ponedjeljka

 Nove mjere od ponedjeljka

Foto: FOS media

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović održaće sjutra u 15 sati konferenciju za medije na kojoj će predstaviti mjere za borbu protiv širenja koronavirusa u Crnoj Gori.

Na konferenciji će govoriti i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić i članica Komisije za zaštitu stanovništava od koronavirusa pri Ministarstvu zdravlja Milena Cojić, saopšteno je iz ministarstva.

Konferencija će biti održana u sali Instituta za javno zdravlje.

Kako je saopšteno prije dva dana, Institut za javno zdravlje neće predložiti pooštravanje mjera Komisiji za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, jer nije došlo do značajnog povećanja broja zaraženih u odnosu na broj testiranih.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je za „Dan“ da će radna grupa IJZ razmatrati trenutnu epidemiološku situaciju, nakon čega će uputiti predloge Komisiji za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti.

Kako je rekao, trenutno je broj novooboljelih na stabilnom, ali visokom nivou, čemu u prilogu govori podatak da je broj novooboljelih u odnosu na broj testiranih na dnevnom nivou u rasponu od 25 do 32 odsto već posljednjih nekoliko nedjelja.

„Ipak, definitivnu procjenu ćemo imati nakon sastanka Radne grupe IJZCG. Definitivnu potvrdu ponašanja građana što se tiče poštovanja epidemioloških mjera i preporuka imaćemo 14 dana nakon posljednjeg epidemiološki rizičnog događaja, dakle oko 22. januara, kada će se i analizirati da li je potrebno nešto mijenjati i u kojoj mjeri“, kazao je Galić.

Avatar

Dušan Vujović

Pročitajte još