Novi jači zemljotres u okolini Siska i Petrinje

 Novi jači zemljotres u okolini Siska i Petrinje

Područje Banije u Hrvatskoj koje i dalje podrhtava večeras je pogodio zemljotres jačine 3,9 po Rihteru.

Seizmološka služba Hrvatske registrovala je prilično jak zemljotres u 18.24 s epicentrom devet kilometara zapadno-jugozapadno od Siska. Prethodno je na istom području u 14.28 registrovan zemljotres jačine 3,3, a nešto iza podneva 3,8 po Rihteru.

Potres u 18.24 bio je 57. koji se osjetio u poslednja 73 časa.

Među njima je najjači bio sinoć u okolini Petrinje, jačine 5,0 po Rihteru i on je dodatno oštetio neke od objekata u pogođenom području.

Tlo u centralnoj Hrvatskoj neprestano podrhtava od razornog zemljotresa 29. decembra, jačine 6,2 po Rihteru, što stvara dodatne teškoće i nemir kod građana u najteže pogođenim mjestima, Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima.

U razornom potresu poginulo je sedam osoba s područja Banije, a brojni objekti su oštećeni u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima, ali i u Zaprešiću kod Zagreba i u glavnom gradu koji je teško stradao u jakom zemljotresu u martu.

Brojni stanovnici Banije ostali su bez domova. Prema najnovijim informacijama, za one koji ne žele da napuste kuće potrebno je obezbijediti još oko 1.000 kontejnera za smještaj.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još