Oduzeto 26 hiljada eura, lap topovi i zastave Srbije

 Oduzeto 26 hiljada eura, lap topovi i zastave Srbije

Foto: Uprava policije

Na graničnom prelazu Ranče, tokom kontrole prilikom ulaska u Crnu Goru, policija je kod više državljana Srbije, u dva vozila pronašla i oduzela više od 26 hiljada eura, laptopove i 11 zastava te države.

Policija je kod R.P. i M.M, koji su bili u vozilu marke Mercedes pronašla tri laptopa, 11 zastava Srbije i 12 hiljada eura, saopšteno je TVCG nezvanično iz policije.

Kontrolisano je i vozilo koje se kretalo iza njihovog, u kojem su bili državljanin Srbije N.S. i R.Š. iz Pljevalja.

Kod njih su pronađena dva laptopa i nešto više od 14 hiljada eura. Sve stvari i novac oduzeti su i, kako saznaje TVCG, biće predmet dalje kontrole.

Jedna od kontrolisanih osoba na graničnom prelazu Ranče je Nemanja Stajić, sekretar Sekretarijata za poslove legalizacije objekata grada Beograda i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Kako prenosi Antena M, Stajić je u Srbiji poznat kao „Vučićev čovjek“ i neko u koga najviše povjerenja ima gradonačelnik Beograda Goran Vesić.

Protiv njega je, kako navode, podnijeta u Srbiji krivična prijava jer je kako se sumnja, funkcionerima Srpske napredne stranke i njihovim saradnicima mimo svih propisa uknjižio čak 52 stana i lokala.

„Tim stanovima i poslovnim prostorima sada raspolažu ili funkcioneri SNS ili njihovi najbliži prijatelji i saradnici. Zato je Antikorupcijski tim Demokratske stranke podnio krivičnu prijavu protiv sekretara Sekretarijata za poslove legalizacije objekata grada Beograda, Nemanje Stajića“, rekao je Filip Isailović, šef Antikorupcijskog tima DS-a početkom 2018, kada su podnijeli prijavu.

Portal Nova.rs braću Nemanju i Novaka Stajića označila je kao „Vesićev misteriozni duo za divlju gradnju“.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još