Posječeni borovi u Miločerskom parku

 Posječeni borovi u Miločerskom parku

Foto: TV Budva

Nekoliko borova posječeno je na gradilištu budućeg hotela Kraljičina plaža i apartmana za tržište u Budvi. Investitor je kompanija Adriatic properties, grčkog biznismena Petrosa Statisa.

Mještani i Mjesna zajednica Sveti Stefan još ranije su tražili da se zaustavi gradnja. Sječa borova bila je ranije povod protesta.


“Sječa borova u Miločerskom parku se nastavlja. Očekujem u što hitnijem roku da će nadzorni ministar preduzeti sve aktivnosti kako bi se dalja devastacija zaustavila. Mi nismo odustali od svojih zahtjeva, a to je, ponoviću, zaustavljanje dalje sječe borova u Miločerskom parku, zaustavljanje investitora i zakupca „HTP Miločer“ i firme „Adriatic propertes“ doo Budva od dalje betonizacije i izgradnje stanova za tržište, oslobađanje komunikacije i plaža“, kazao je  mještanin Svetog Stefana i odbornik Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović.

Naglasio je da je jedino prihvatljivo za GP URA, ali i većini mještana Svetog Stefana i Pržna, izgradnja hotela visoke kategorije na mjestu nekadašnjeg hotela „Kraljičina plaža“.

„Ovom urbanocidu u prirodi se mora hitno stati na kraj. Očekujem i hitnu posjetu resornog ministra Ratka Mitrovića koji bi se na licu mjesta uvjerio o svemu navedenom. Takođe očekujemo i izvještaj komisije koja je formirana za proispitivanje sklopljenog ugovora između Vlade i zakupca, kao i građevinske dozvole izdate za ovaj objekat“, zaključio  je Rađenović.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još