Protjerano osam državljana Srbije

 Protjerano osam državljana Srbije

Foto: Ilustracija

Osam državljana Srbije, koji su imali turističku prijavu boravka, ali nijesu posjedovali dozvole za privremeni boravak i rad i potvrde o prijavi rada, moraće da napuste teritoriju Crne Gore 1. februara, pri čemu im je izrečena zabrana ulaska do 1. maja 2021, saopšteno je večeras iz Uprave policije.

Kako navode, danas su pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić u sklopu aktivnosti „Stranac“ izvršili kontrolu boravka osoba u apartmanima “Krsmanović” kojom prilikom je zatečeno više stranih državljana.

U navedenim apartmanima su zatečeni: V.V. (38), J.D. (41), O.Đ. (38), J.N. (41), A.S. (26), B.D. (22), V.M. (23) i N.A. (35) sva lica državljani Srbije.

„Prilikom kontrole utvrđeno je da navedena lica, kao izvršioci posjeduju ugovore o djelu političke partije u Crnoj Gori ‘Nove srpske demokratije’ iz Podgorice kao naručioca posla, a koji se odnose na unapređenje organizacije stranke u smislu uređenja podataka i elektronske obrade baze članstva kroz primjenu novih tehnoloških rješenja radi nesmetanog i efikasnog funkcionisanja, pri čemu je definisan period angažovanja stranih državljana, od 25. januara 2021. do 10. februara 2021.“, navode u saopštenju.

Ističu da iz razloga neposjedovanja dozvola za privremeni boravak i rad stranih državljana kao i potvrde o prijavi rada, navedenim licama su od strane Inspektora za strance Stanice granične policije i Nikšić uručeni pozivi za obavljanje informativnog razgovora u službenim prostorijama ove stanice, a u vezi pojašnjavanja obavljanja radne djelatnosti bez neophodnih dozvola.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još