Rotari klub Budva donirao medicinsku opremu bolnici Danilo I na Cetinju

 Rotari klub Budva donirao medicinsku opremu bolnici Danilo I na Cetinju

Foto: Rotari klub Budva

Članovi Rotari kluba Budva organizovali su danas u bolnici “Danilo I” simboličnu svečanost povodom donacije medicinske opreme za Ginekološko-akušersko odjeljenje, Dječije odjeljenje i Operacioni blok.

Medicinska oprema koja je u bolnicu pristigla krajem ljeta nabavljena je posredstvom dvogodišnjeg global-grant projekta Rotari kluba Budva “Prva crnogorska bolnica “Danilo I” – moj prvi dom”.

Direktorica bolnice Sonja Radojičić kazala je da je donacija veoma značajna, a naročito zbog toga što je medicinska oprema koja se ranije koristila dotrajala.

Aparaturu smo dobili krajem avgusta mjeseca, međutim nije bilo prilike da se to ozvaniči zbog sveukupne epidemiološke situacije„, kazala je Radojičić.

Kako je rečeno iz budvanskog Rotari kluba, proces je podrazumijevao stalnu koordinaciju uprave bolnice i načelnika odjeljenja sa Rotari klubom Budva, koji je, posredstvom sopstvenih aktivnosti i u saradnji sa Distriktom 2483 i Rotari internacionalom, realizovao projekat kako bi se osavremenili i proširili postojeći kapaciteti pomenutih odjeljenja, olakšao rad posvećenog stručnog osoblja i poboljšao kvalitet zdravstvene zaštite pacijenata najstarije crnogorske bolnice.

„Donaciju su pomogle brojne kompanije, preduzetnici iz zemlje, sa Cetinja kao i građani iz okruženja i iz naše države, lokalne i državna samouprava, brojni građani, ali i šesnaest Rotari klubova iz Crne Gore i Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Amerike.Velika nam je čast što smo napravili ovakvu akciju u našoj zemlji.Veoma smo ponosni“, kazala je Čelik.

Avatar

Dušan Vujović

Pročitajte još