Sjednica SO Budva zakazana za 11. maj

 Sjednica SO Budva zakazana za 11. maj

Foto: Demokrate

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović zakazao je nakon jučerašnjeg kolegijuma predstavnika političkih parlamentarnih stranaka, sjednicu lokalnog parlamenta za četvrtak, 11. mart.

Riječ je o sjednici koja nije održana 28. decembra zbog političkih previranja među vladajućim partijama, pa je potom zakazivana u dva navrata u februaru, ali i otkazivana zbog alarmantne epidemiološke situacije. Na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja su budžet i plan investicija za ovu godinu, a biće dopunjen i predlozima sastava upravnih i odbora direktora opštinskih preduzeća, kao i predlozima za članove savjeta ustanova kulture.

Iako su se predstavnici vladajućih partija prije dva dana dogovorili da gradonačelnik Marko Bato Carević donese ove tri odluke, a da one budu potvrđene na prvom skupštinskom zasjedanju, od toga se odustalo, jer Careviću zakon dozvoljava da donese odluku o sastavima upravnih, odbora direktora i savjeta, ali i ne da donese budžet i plan investicija. Zato je odlučeno da se uz poštovanje mjera organizuje sjednica SO, kako se to čini i u državnom parlamentu i donesu ključne odluke zbog kojih su nastali problemi u funkcionisanju, prije svega opštinskih preduzeća.

Avatar

Dušan Vujović

Pročitajte još