U Budvi 749 oboljelih, zatvorene škole, očekuje se pooštravanje mjera

 U Budvi 749 oboljelih, zatvorene škole, očekuje se pooštravanje mjera

U Budvi je 749 oboljelih, alarmantna epidemiološka situacija. Osnovne škole su zatvorene, nastava je u online režimu. Očekeje se donošenje strogih mjera, a gradonačelnik Marko Carević je juče pozvao Ministarstvo zdravlja da “zaključa” Budvu. Predsjednik Skupštine Opštine (SO) Budva Krsto Radović je, povodom alarmantne zdravstvene situacije u opštini Budva, apelovao na sve sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera koje je propisalo Ministarstvo zdravlja Crne Gore kojima se štiti javno zdravlje svih građana. 

„Teške epidemiološke okolnosti koje se nažalost reflektuju u velikom broju zaraženih u našoj opštini ukazuju na neophodnost maksimalnog pridržavanja svih propisanih mjera. Upućujem molbu svim sugrađankama i sugrađanima da u narednim danima i nedjeljama pokažu visok stepen odgovornosti kako bi, zajedničkim snagama, sačuvali živote naših najmilijih i pružili podršku našim herojskim zdravstvenim radnicima. Pozdravljam ogromne napore Ministarstva zdravlja Crne Gore, koje u ovim izazovnim vremenima nastoji da očuva naš zdravstveni sistem i obezbijedi neophodne vakcine koje će omogućiti normalan život“, poručio je Radović.

Dodaje da posebnu zahvalnost dugujemo zdravstvenim radnicima, ljekarima i medicinskom osoblju koji pružaju nesebičnu podršku u izuzetno teškim uslovima iskazujući nadljudski napor u borbi protiv koronavirusa.

„Apelujem na pojačan nadzor i kontrolu poštovanja epidemioloških mjera od strane inspekcijskih organa i nadležnih službi kako bi poštovanje mjera bilo potpuno, bez bilo kakvih propusta ili privilegija. S ponosom ističem da sam, zajedno sa svojim saradnicima, u stalnom kontaktu sa svim relevantnim ustanovama i nadležnim inspekcijskim službama, u cilju blagovremenog informisanja i adekvatnog reagovanja na novonastalu situaciju. Vjerujem da će vrijeme koje je pred nama pokazati visok stepen zrelosti i odgovornosti našeg društva u zajedničkoj borbi protiv koronavirusa“, istakao je Radović.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još