U Budvi uhapšena tri strana i jedan crnogorski državljanin

 U Budvi uhapšena tri strana i jedan crnogorski državljanin

Policija je u Budvi, kroz međunarodnu policijsku saradnju sa Danskom i Interpolom, uhapsila tri bezbjednosno interesantne osobe, danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, a koji su boravili zajedno u tom gradu.

„R.H. (36), F.T.R. (37) i L.P. (24) iz Danske i M.R. (28) iz Andrijevice su iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi.Zbog sumnje da ova bezbjednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih djela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rent a car vozila koje koriste ova lica.Do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio stanice, određena količina opojne droge te dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.

Izvor: FOS

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još