U toku ispitivanje morskog dna na gradskom bazenu na Pizani

 U toku ispitivanje morskog dna na gradskom bazenu na Pizani

Laborat ispitivanja morskog dna na gradskom bazenu na Pizani se radi već nekih desetak dana, a kada se to završi slijede naredni koraci, kazao je za Polis, Sekretar sekretarijata za investicije Joko Popović.

Gradski bazen na Pizani, koji je iznjedrio najbolje plivače i vaterpoliste Crne Gore star gotovo pola vijeka, nalazi se u okviru gradske marine, ali kupanje u njemu već neko vrijeme nije ni fizički ni zdravstveno bezbjedno zbog višegodišnjeg nemara koji je od njega napravio deponiju umjesto sportskog objekta. Međutim stvari se polako pomijeraju sa mrtve tačke.

„Što se tiče bazena na Pizani, radi se laborat ispitivanja morskog dna, pa kada dobijemo rezultat možemo da nastavimo sa radom jer postoji procedura, šta mora prvo da se uradi“, kazao je Popović.

Prvi korak ka započinjanju obimne rekonstrukcije otvorenog bazena je urađen, PVK Budva koji gazduje bazenom i MZ Stari grad pozvali su ranije opštinu i državu da se započne sa rekonstrukciom bazena i vrati duh Budvi koja ga je izgubila uništavanjem ovog bazena na otvorenom.

Opština Budva raspisala je zatim javni poziv za nabavku usluga izrade projekta izvedenog stanja ovog gradskog plivališta, a Sekrtarijat za investicije je tokom prošle godine kontaktirao Građevinski fakultet nakon čega je sa stručnim licima obišao lice mejsta kako bi se utvrdilo postojeće stanje.

Iz Sekretarijata za investicije je tada rečeno da su dobili informaciju da kada se bazen gradio, nije rađeno po projketu te da se mora uraditi analiza postojećeg stanja i podloge koja će poslužiti za projektovanje.

Izvor: portal RTV Budva

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još