URA traži da se objavi ugovor sa SPC, mora biti potpisan nakon usaglašavanja sa javnošću

 URA traži da se objavi ugovor sa SPC, mora biti potpisan nakon usaglašavanja sa javnošću

Građanski pokret URA, na čijem je čelu Dritan Abazović, traži da se objavi sadržaj temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i ističu da on mora biti potpisan nakon usaglašavanja sa domaćom zainteresovanom javnošću.

„Na nesreću dežurnih opozicionih partija, tviteraša, njihovih medija i interesno povezanih ljudi čiji se aktivizam ogleda jedino u tome da dižu tenzije, međuvjerski i međunacionalni nesklad, moramo ih razuvjeriti i razbiti njihove jeftine manipulacije i reći da dok Građanski pokret URA participira u vlasti sve će biti transparentno“, kazali su iz URE nakon što je premijer Zdravko Krivokapić danas najavio potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC.

Iz ove partije traže objavljivanje sadržaja temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, za kojeg smatraju, da mora biti potpisan nakon usaglašavanja sa domaćom zainteresovanom javnošću.

“Kao što postoji temeljni ugovor sa Islamskom zajednicom i Katoličkom crkvom, krajnje je vrijeme da takav ugovor dobije i pravoslavna vjerska zajednica čime bi sve one bile apsolutno dovedene u jednaki i jedinstveni pravni poredak države Crne Gore. Na taj način neće biti privilegovanih ili favorizovanih vjerskih zajednica jer će sve imati jasna prava i obaveze u jedinstvenom pravnom poretku države Crne Gore”, zaključuju iz GP URA.

Izvor: FOS media

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još