Za gradski park u Budvi izdvojeno 75.000 eura

 Za gradski park u Budvi izdvojeno 75.000 eura

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u petak 27. novembra raspisalo javni poziv za izvođenje radova na uređenju gradskog parka u Budvi – završno oblikovanje parkovskog prostora, faza III.

„U okviru ovog posla izvršiće se popločavanje pješačkih staza u parku i postavka elektoroinstalacija za novi raspored stubova javne rasvjete. Po projektom zadatku Javnog preduzeća, koji je sastavni dio javnog poziva, staze će se popločavati vibropresovanim pločama različitih dimenzija i to 16x32cm, 16x24cm, 24x24cm, 24x32cm, 24x40cm. Ploče su dvoslojne sa završnim slojem od kvarcnog pijeska u bež i sivoj boji, a postavljaće seu “mozaičnom” rasporedu preko postojeće tamponske podloge“, kazali su iz Morskog dobra.

U saopštenju se navodi da je otvaranje ponuda ponuda zakazano za 27. decembar, a Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom za ovaj posao izdvaja 75.000 eura. 

Iz Morskog dobra podsjećaju da su nakon što je krajem 2019. godine u saradnji sa zakupcima uklonili otvorene diskoteke i privremene objekte sa lokacije Slovenska obala, izveli radove na izgradnji i uređenju nove parkovske površine od 8.000 m2. 

„Novi gradski park dobio je dječije igrališe, igralište za pse, urbani mobilijar, javnu rasvjetu, pješački most preko Savičića potoka, a na novonastaloj površini zasađeno je preko 400 mediteranskih biljaka. U taj posao, koji je rađen kroz II faze, JP Morsko dobro je u 2020. godini uložilo 300.000 eura“, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Dušan Vujović

Pročitajte još