41-godišnji pravnik tužio roditelje jer neće da ga izdržavaju

 41-godišnji pravnik tužio roditelje jer neće da ga izdržavaju

Foto: The sun

U neobičnom slučaju u Velikoj Britaniji, 41-godišnji nezaposleni oksfordski pravnik doveo je roditelje pred sud u bizarnom pokušaju da ga finansijski pomažu čitav život.

Uprkos tome što ima diplomu prava sa prestižnog Univerziteta Oksford 41-godišnji Faiz Sidikvi tvrdi da je potpuno zavisi od svojih roditelja koji žive u Dubaiju.

U sudskim spisima koji su isplivali u medijima, Faiz se opisuje kao „ranjivo“ odraslo dijete sa zdravstvenim problemima.

Takođe, on tvrdi da prestankom izdržavanja njegovi bogati roditelji krše njegova ljudska prava, prenosi Oddity Central.

Diplomirani pravnik koji nije radio od 2011. godine besplatno živi u stanu od 1,14 miliona dolara u vlasništvu njegove majke Rakshande (69) i oca Javeda (71) u londonskom Hajd Parku.

Roditelji mu plaćaju i račune i daju mu 550 dolara džeparca sedmično, ali su mu nakon svađe zaprijetili da će prestati da ga finansiraju. 

„Njegovi roditelji već dugo pate, a Faiz je težak i zahtjevan“, kaže advokat roditelja Džastin Varšav QC za The Sun.

Ovo nije prvi put da se Faiz Sidikvi pojavio u medijima.

Prije nekoliko godina završio je u vijestima jer je tužio Oksford tvrdeći da mu institucija nije pružila adekvatno obrazovanje, što ga je navodno spriječilo da stekne prvorazrednu diplomu i uticalo na njegovu pravničku karijeru.

Gubitak je procijenio na 1.4 miliona dolara, ali sudija je odbacio njegov zahtjev.

Sidikvi, koji je radio u nekoliko pravničkih kompanija do 2011. godine, pokrenuo je prošle godine postupak protiv svojih roditelja tražeći izdržavanje, ali ga je sudija porodičnog suda odbio.

Sada je predmet proslijeđen apelacionom sudu i smatra se značajnim slučajem koji bi mogao uticati na prava svakog roditelja iz Velike Britanije.

Faiz se sada žalio na presudu i sve oči su uprte u taj slučaj, jer bi mogao postaviti presedan za ostale roditelje.

Izvor: Index.hr

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još