Budvanka štiklom juriša na Ginisov rekord! (FOTO)

 Budvanka štiklom juriša na Ginisov rekord! (FOTO)

Na Danu Ginisovih rekorda sreću je okušala 42 – godišnja Marijana Petrović i to u zaista neobičnoj disciplini. Za ovo joj je potrebna volja, snaga i ono što je najvažnije – oštra štikla! Pored Marijane, takmičio se i njen 15-godišnji sin Dejan Petrović.

Prisjetimo se njene priče-

„Ja sam trener korektivne gimnastike i aerobika već 20 godina.Na predstojećem takmičenju treba da za minut izbušim više od 40 balona. Zanimljivo je to što se baloni, koji su zakačeni na jednoj šipci iznad glave buše štiklom visine šest centimetara na kojoj se nalazi ekser“, kazala je Marijana tada za FOS.

Navodi da je na ovaj poduhvat inspirisao njen kolega, Žarko Janković iz Berana, koji je prošle godine u Tuzli oborio Ginisov rekord u disciplini tamišivari.

„Gledajući prošlogodišnje obaranje Ginisovog rekorda, i naravno kolegu Žarka koji je uspio da se upiše u ovu knjigu, i pokaže da treninzi koje radimo svakodnevno mogu da nas predstave malo dalje od borilačkih sportova, inspirisalo me je da pokušam“, kaže naša sagovornica.

Foto: Privatna arhiva

Na takmičenju neće biti sama. Boriće se rame uz rame sa sinom Dejanom koji će takođe pokušati da se upiše u knjigu Ginisovih rekorda u nešto drugačijoj disciplini.

„Nas dvoje ćemo pokušati da oborimo rekord koji je prošle godine oborio gospodin iz Bosne Mirsad Nokto sa kćerkom Irmom. Ja ću bušiti balone, a Dejan će pokušati da za minut uradi više od 115 sklekova“, priča Marijana.

Za takmičenje se svakodnevno spremaju, a to nije nimalo jednostavno.

„Izgledalo je lako dok smo gledali kako to drugi rade. međutim kada smo u svakodnevne treninge počeli dodavati vježbe kako bi se spremili za ’Ginisa’ shvatili smo da nije nimalo baš lako. Izmijenili smo treninge radi vježbe izdržljivosti ali to nije važno jer najbitnije je da čovjek ima volju da proba nešto drugačije. Za nas je takmičenje svakodnevica ali i strah da ne iznevjerimo one koji  vjeruju u nas“, priča naša sagovornica i dodaje:

„Vjerujem da će Dejan biti na vrhuncu zadatka jer uporno vježba sa ujakom, a ja želim da budem uz njega i da pokušamo. Nije mi toliko zacrtan cilj sa 42 godine, ali njemu sa 15 mislim da sve ovo može valjati i da će mu takmičenje biti podstrek za napade na nove vetrenjače“.

Osim što je trener korektivne gimnastike i aerobika, Marijana u svom klubu svakodnevno sa sinom trenira i kik boks, sanda boks, kombat sambo… Učestvovali su na brojnim takmičenjima sa kojih su uglavnom donosili zlatne medalje. Sve ovo im umnogome pomaže da u avgustu na scenu izađu potpuno spremni.

Foto: Privatna arhiva

„Standardni treninzi su tri puta sedmično. Osim toga, svakodnevno odradimo trening u trajanju od 30 minuta koji je posvećen kinetičkim lancima za mišiće potrebne za prijavljene vježbe“, zaključuje Marijana u nadi da će nas i ovoga puta predstaviti u najboljem svjetlu i da će pored Žarka Jankovića, Crna Gora dobiti još dva Ginisova rekordera.

(FOS Media)

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još