Crna Gora ponovo „potopila“ Hrvatsku i izborila odlazak na Olimpijske igre

 Crna Gora ponovo „potopila“ Hrvatsku i izborila odlazak na Olimpijske igre

Foto: screenshot/TVCG

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković kazao je, nakon pobjede nad Hrvatskom i plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, da je postignut veliki uspjeh.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasiralala se na Olimpijske igre u Tokiju. Crnogorski vaterpolisti pobijedili su večeras u Roterdamu, u polufinalnom meču kvalifikacionog turnira, nakon boljeg izbođenja peteraca selekciju Hrvatske 14:12.

Utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 10:10 (3:2, 2:3, 3:4 i 2:1).

„Pobijedili smo fantastičan tim. Vidjeli ste da smo imali problema sa njima na kraju. Imali su i taj posljednji napad. Međutim, odbranili smo se i postigli zaista veliki uspjeh“, rekao je Gojković nakon meča.

On je naglasio da je veliki uspjeh da mala Crna Gora četvrti put zaredom obezbijedi plasman na Olimpijske igre.

„Ovo je nova ekipa koja se gradila i koja je morala kroz kvalifikacije, protiv teških rivala, da ispuni cilj. Zato smo posebno zadovoljni. Ovo je kompletan uspjeh – svih koji su bili tu od 2016. kada je projekat OI počeo. Svima moram da se zahvalim, Savezu na podršci, svima na podršci i sada već bivšem predsjedniku Dejanu Bajiću“, rekao je Gojković.

Gojković nije želio da govori o ambicijama o Tokiju, kazao je da će brzo misliti o tome, ali sada momci neka uživaju zaslužili su to.

„Rezultat je veliki i za mlade igrače. Dali smo sve, još od ljetos smo se okrenuli Roterdamu. Ovo im je neprocjenjivo iskustvo, jer je ovakav turnir veoma stresan. Imali su lidere u Drašku Brguljanu, Aleksandru Ivoviću i Dejanu Lazoviću… i slijedili su njihov put“, zaključio je crnogorski selektor.

Reprezentativac Aleksandar Ivović kazao je da su „ajkule“ pružile nevjerovatne partije u Roterdamu.

„Vidjelo se da imamo igru, sistem kojeg smo se pridržavali i čestitam svima, stručnom štabu koji je uradio odličan posao, Savezu. Ovo je ravno osvajanju medalje na nekom velikom takmičenju, jer ekipa iz godine u godinu mijenja po dva ili tri igrača. I pred ovaj turnir smo imali peh, nijesmo bili kompletni, ali to nijesmo potencirali“, rekao je Ivović.

On je podsjetio da su u ovom sastavu tri igrača iz Primorca, kluba koji već tri godine nema bazen.

„Ti igrači treniraju u Budvi, putuju dva puta dnevno. Oni su radili u ne baš sportskim uslovima i apelujem na sve u Crnoj Gori, koji mogu da pomognu, da se taj bazen završi. Ovo je ravno čudu, a čuda se ne događaju svaki dan“, istakao je Ivović.

As Pro Reka smatra da možemo do velikog rezultata u Tokiju.

„Imamo odlične mlade, ali njima treba omogućiti uslove kako bi nastavili da vjeruju u sebe, a ne da budu prinuđeni da napuste vaterpolo“, zaključio je Ivović.

Protivnik Crne Gore u nedjeljnom finalu biće bolji iz duela Grčke i Rusije.

Hrvatska će posljednju priliku za olimpijsku vizu imati sjutra u meču za treće mjesto.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još