Dejan Milojević predstavljen kao novi trener Budućnosti

 Dejan Milojević predstavljen kao novi trener Budućnosti

Foto: KK Budućnost

Novi trener Budućnost Volija Dejan Milojević rekao da je su se njegovi i ciljevi kluba poklopili. Istakao je da će učiniti sve da u ekipi bude što više mladih igrača.

„Nekoliko puta smo bili u komunikaciji u posljednjim sezonama. Sada su se ciljevi poklopili, imam želju da pokažem da pored rezultata, koji su obaveza, može da se lansira i neki mladi igrač. Ekipa je sastavljena od nekih igrača s kojima sam sarađivao, ostali su prilično kvalitetni. Meni kao treneru je tim izazovan i mimo posla – Podgorica je moj drugi grad, imam ovdje mnogo prijatelja i uvijek sam se rado vraćao. Daću sve, za šta će to biti dovoljno – vidjećemo. Ja sam u Megi, šta god ljudi mislili, imao mnogo lijep posao i zanimljivu ekipu. Tako je i ovdje, da mi ekipa nije zanimljiva, ne bih došao. Srećan sam čovjek kada mogu da biram, sada sam izabrao Budućnost i siguran sam da je odluka dobra“, ističe Milojević.

Prvi cilj je plasman u plej-of, a tamo je sve moguće, kazao je Milojević.

„Plasman u plej-of je cilj, pod jedan. Kada se uđe u plej-of, onda je sve moguće i svi imaju šansu. Moramo i da damo šansu mladim igračima, da ih bude što više“.

Predsjednik Budućnosti Dragan Bokan kazao je da mu je izuzetno drago što je Milojević konačno prihvatio ponudu „plavih“. On je istakao da mu nije nametnut imperativ da ove godine osvoji titulu.

“Deset godina sam na čelu kluba, a čini mi se da prvi put predstavljam trenera koji je bio istaknuti član generacije koja je pravila izvanredne rezultate počekom dvijehiljaditih. Skoro deset godina je bio trener Mege, pravio nam je velike probleme, 2016. godine izbacio nas je u polufinalu ABA lige i to mi je najteži poraz. Izgubili smo sa 2-0 u seriji i uskratio nas je da se već te godine protiv Crvene zvezde borimo za plasman u Evroligu. Želim mu dobrodošlicu i svu sreću, da zajedno slavimo nove titule, kao što je to bilo u igračkim danima. Ovdje se afirmisao i kasnije napravio veliku karijeru. Nema imperativ osvajanja ABA lige. Želimo da iz drugog plana isplivamo kao u sezoni 2017/2018 i dođemo to trofeja. Želimo da čekamo naš trenutak i ove godine. Siguran sam da ćemo sljedeće godine biti bolji i mudriji, jer imamo veliki potencijal iz mlađeg pogona”.

Milojević je potpisao ugovor na dvije i po godine, s tim što može da napusti klub i ranije , ukoliko dobije ponudu iz NBA lige.

“U ugovoru ima i jedna klauzula. Jedini uslov da Dejan dođe kod nas bio je taj da ima opciju da poslije svake takmičarske sezone ima mogućnost odlaska ako obezbijedi angažman u NBA.Planiramo da ostane do kraja ugovora i siguran sam da će doprinijeti razvoju mlade igrače. U A timu trenutno imamo Fedora Žugića”, zaključio je predsjednik „plavih“

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još