Dejan Savićević: „Najbolji, najveći igrač kojeg sam gledao, Maradona. Moj idol.“

 Dejan Savićević: „Najbolji, najveći igrač kojeg sam gledao, Maradona. Moj idol.“

„Takvu strast prema fudbalu, takvu želju i volju nikada niko nije posjedovao, tvrdim. Tuguje Argentina, tuguju i Napulj i Barselona, tuguje planeta. Ima i za kim“, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević.

Savićević i Dijego Armando Maradona prvi put su se sreli na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine gdje je Argentina nakon jedanaesteraca eliminisala Jugoslaviju.

„Najbolji, najveći igrač kojeg sam gledao, Maradona. Moj idol. Maradona. S njim sam se i sastao na SP u Italiji, 1990. godine, u duelu reprezentacija Jugoslavije i Argentine“, rekao je Savićević za Sportklub.

Priliku da ga malo bolje upozna imao je prije tri, četiri godine u Kataru.

„U društvu s nama bio i Zvonimir Boban. Sjedio sam, uživao u priči, postao bogatiji… Sam je, nažalost, sebi uništio život, žao mi je, mnogo mi je žao, prerano se preselio u carstvo nebesko, a bio je car na zemlji, igrač blistave karijere, bio je MARADONA. Neprevaziđeni MARADONA,“ ističe Savićević i nastavlja:

„Takvu strast prema fudbalu, takvu želju i volju nikada niko nije posjedovao, tvrdim. Tuguje Argentina, tuguju i Napulj i Barselona, tuguje planeta. Ima i za kim„, zaključio je Savićević.

Avatar

Dušan Vujović

Pročitajte još