Marka Simonovića izabrali Čikago Bulsi

 Marka Simonovića izabrali Čikago Bulsi

Dugo najavljivani NBA draft za 2020. godinu završen je rano jutros po našem vremenu. Jedini košarkaš koji se pojavio na draftu iz regionalne ABA lige je crnogorski centar, član Mega Soccer beta, Marko Simonović. Njega su sa 44. pozicije (druga runda) birali legendarni Čikago Bulsi.

Simonović je rođen 15. oktobra 1999. godine, visok je 212 centimetara i igra na pozicijama četiri i pet, odnosno krilnog centra i centra.

U Megu je došao prošle sezone iz redova Olimpije.

Ove sezone Simonović je trenutno drugi na listi najkorisnijih igrača ABA lige, odmah iza saigrača Filipa Petruševa. Na sedam odigranih utakmica ABA lige Simonović je u prosjeku bilježio 16,3 poena (41,4% za 3p) i 9,6 skokova uz prosječan indeks korisnosti 21.

Minesota je, prema očekivanju, izabrala Entonija Edvardsa za prvog pika na ovogodišnjem NBA draftu. Golden Stejt je drugi birao i izabrao je Džejmsa Vajzmena, treći pik na ovogodišnjem draftu je Lamelo Bol (19), mlađi brat Lonza Bola, koji će obući dres Šarlota. Najbolje plasirani Evropljanin je Francuz Kilijan Hejs, koji je kao sedmi pik završio u Detroitu.

Nova sezona 2020/21. u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta startuje 22. decembra i biće skraćena na 72 utakmice u regularnom dijelu sezone, kako bi se završila na vrijeme, odnosno prije početka Ljetnjih olimpijskih igara u Tokiju.

Avatar

Dušan Vujović

Pročitajte još