Očajni Petrovac poražen od Jezera

 Očajni Petrovac poražen od Jezera

U derbiju začelja 25. kola Telekom 1. CFL, Petrovac je na svom terenu poražen od ekipe Jezera sa 2:0, čime je umnogome umanjio svoje šanse da sačuva prvoligaški status.

Na ovom meču vidjeli smo dva potpuno različita pristupa – skladno sinhronizovano Jezero kako u odbrani tako i u napadu i Petrovac koji nijednog trenutka nije uspijevao ozbiljnije da pripreti golu Asanovića.

Gorući problem za Petrovac bili su prekidi. Već u 10. minutu bivši fudbaler ovog kluba, Petar Vukčević, izveo je sjajan korner sa lijeve strane, a loptu koju je poslao na sami peterac snažnim skokom i jakim udarcem glavom u mrežu domaćih šalje Senegalac, Mamadu.

Očekivala se reakcija domaćih. Očekivala se otvorenija igra, te da se napadi konkretizuju, međutim do toga nije došla, a najviše i zbog odlične igre u odbrani kapitena Dreškovića koji je u potpunosti neutralisao Rudovića i Merdovića.

Upravo je Merdović imao najbolju šansu za domaće kada je u 37.minutu izveo slobodan udarac iskosa sa lijeve strane (25m od gola) i loptu sa unutrašnjim efeom poslao nekoliko centimetara iznad prečke Asanovića.

Na startu drugog poluvremena djelovalo je kao da Jezero ima rezultatski deficit te su gosti iz Plava agresivnom, visokom, odbranom brzo počeli da opsedaju gol Petrovca, da bi u 51. minutu, ponovo nakon kornera koji, još jednom, izvodi Vukčević, Matanović pogodio za 2:0.

Rezultat je mogao da bude i ubjedljiviji da na golu Petrovca nije bio itekako raspoloženi golman Đurović, koji je uz kapitena Medigovića bio najbolji individualac na očajnoj utakmici budvanskog prvoligaša.

Situacija za Petrovac je tim teža jer ih sada očekuju tri pakleno teške utakmice, protiv Zete, Sutjeske i Dečića.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još