Odbojkaši Budve danas igraju za prvi trofej u 2021.godini

 Odbojkaši Budve danas igraju za prvi trofej u 2021.godini

Prvi veliki, pravi derbi koji donosi prvi trofej u sezoni, odigraće se u subotu, 20. marta od 16.30 časova u dvorani SC “Topolica” u Baru – za pehar pobjednika Kupa boriće se Budva i Budućnost volley.

Biće to finale koje je “viđeno” i prije početka sezone, jer su Budvani i Podgoričani kvalitetom odskočili u odnosu na rivale, a osim finala Kupa potvrda za takvu tvrdnju su i rezultati u ligi.

“U subotu ćemo odigrati finalnu utakmicu Kupa. Za protivnika imamo ekipu Budućnosti, koja je u dosadašnjem dijelu pokazala da je ravnopravan takmac. Siguran sam da nas očekuje zahtjevna i neizvjesna utakmica. Vjerujem da ćemo biti na visini zadatka i nadam se da će trofej pobjednika i ove sezone krasiti naše vitrine”, kaže trener Budve Miloš Marković.

Finalisti Kupa dva puta su se ove sezone sastajali u ligi i oba puta Budvani su slavili – u Budvi je bilo 3:0, a u Podgorici 3:1.

“Prije početka sezone kao cilj smo zacrtali da afirmišemo mlade igrače i da igramo dva finala, a sada smo blizu ispunjenja tog cilja. Za našu mladu ekipu velika je stvar što možemo da igramo utakmice kao što je finale Kupa, protiv tako kvalitetnog i iskusnog protivnika, jer je to najbolji način da se napreduje. Što se tiče same utakmice, Budva je favorit, ne kažem to da bih prebacio na nju breme favorita, već zato što po kvalitetu i iskustvu ona to i jeste. Budva ima 12 kvalitetnih igrača, svaka pozicija je dobro pokrivena. Meni, a i svima u klubu, cilj je da naša mlada ekipa pokaže kvalitet, a za kakav rezultat će to biti dovoljno, vidjećemo u subotu”, rekao je Zoran Vukčević, trener Budućnost volley-a.

Finale Kupa sudiće Slobodan Kovačević i Branko Batizić.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još