Vaterpolisti Budve mjesecima ne dobijaju plate. Stanje u klubu je alarmantno

 Vaterpolisti Budve mjesecima ne dobijaju plate. Stanje u klubu je alarmantno

Opstanak Plivačko vaterpolo kluba „ Budva – Budvanska rivijera“ doveden je u pitanje, nakon što osnivač- Opština Budva mjesecima ne izvršava svoje obaveze, zbog čega vaterpolisti, ali i treneri ne primaju zarade, a dalje takmičenja ovog trofejnog kluba su neizvjesna.

Uprava PVK „Budva – Budvanska rivijera“ oglasila se „iznuđenim saoptenjem“, u kome navode da je u klubu dovedeno u pitanje sprovođenja plana i programa rada i učešće u svim daljim takmičenjima.

„Nepoštovanje normativa u proceduri prenosa srdstava koja su klubu dodijeljena shodno odluci osnivača od 22. februara 2020. uticala je na to da igračima, renirima i administraciji kluba nijesu isplaćene zarade puna četiri mjeseca , a klub već izvjesno vrijeme nije u mogućnosti da zmiruje tekuće obaveze. Cijeneći da se vaterpolo u Budvi igra više od 90 godina , kao i brojne generacije sportista koje je klub iznjedrio i da u klubu trenutno ima više od 250 dječaka i djevojčica, vjerujemo da će javnost razumjeti ozbiljnost situacije u kojoj se našao jedna od najstrijih i najtrofejnijih sportskih kolektiva u budvanskoj opštini“, navode u PVK Budva .


Iz uprave kluba ukazuju predstavnicima osnivača da je svako pitanje o izboru organa upravljanja kluba rješivo, ali da se ni po koju cijenu ne smije dovesti u pitanje rad u klubu i učešće na takmičenjima.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još