Nove mjere NKT-a: Od 19h zabrana napuštanja stana!

 Nove mjere NKT-a: Od 19h zabrana napuštanja stana!

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik dr Kenan Hrapović, da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja, saopštila je Vlada Crne Gore. Mjere, kako su kazali, stupaju na snagu u srijedu.

„Zbog izuzetno složene epidemiološke situacije NKT je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da skrati radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti sa sadašnjih 07:00 – 20:00 na 07:00 – 18:00, i produži primjenu mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja sa sadašnjih 21:00 – 05:00 na 19:00 – 05:00 narednog dana. Mjere će se primjenjivati od srijede, 25. novembra 2020. u 00:00 do 8. decembra do kada se produžava se i primjena mjera donijetih 13. novembra“, piše u saopštenju.

Iz NKT-a poručuju da su, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge, i ovog puta donijeli dobro odmjerene mjere. Cilj je, kako dodaju, da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat.

Oni su pozvali građane da u potpunosti poštuju sve mjere jer je, podvlače, to jedini način suzbijanja širenja koronavirusa.

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još