Uprkos najavljenoj obustavi na Miločeru se i dalje gradi

 Uprkos najavljenoj obustavi na Miločeru se i dalje gradi

Foto: MZ Sveti Stefan

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević prošlog petka, tokom zasijedanja lokalnog parlamenta, obavijestio je javnost da je ministar ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović naredio da se radovi na hotelu “Kraljičina plaza” u Miločeru obustave. Međutim, uprkos najavljenom prestanku radova, na Miločeru se, kako saznaje portal RTV Budva, i dalje gradi.

Da je situacija na terenu nepromijenjena, potvrdili su nam iz Mjesne zajednice Sveti Stefan, ističući da im je radnik na ulazu na gradilište saopštio da nisu dobili nijedan papir za obustavu gradnje.

Bilo je dogovoreno da danas dođe inspekcija, ali do toga nije došlo. Tamo se radi isto. Džabe je Carević rekao da ga je obavijestio Mitrović, oni i dalje rade nesmetano”, kazao je za portal RTV Budva predjsednik ove mjesne zajednice Vladislav Mitrović.

Nastavak gradnje, prema njegovom mišljenju, dokaz je nepoštovanja države, vlasti, ministra, predsjednika Opštine i svih građana. Kako je dodao, planirali su i proteste koji zbog mjera za suzbijanje epidemije virusa korona ne mogu biti realizovani.

“Mi smo planirali proteste, ali nas koče mjere. Prošli put smo se samoinicijativno okupili pa je naša mještanka Milica Mitrović privedena da se piše krivična prijava. I to zbog toga što niko nije organizovao, nego smo izašli samoinicijativno, prošla je bez krivične prijave. Što se nas tiče mi bi odmah napravli okupljanje”, rekao je on.

Kako su nas u međuvremenu obavijestili iz Mjesne zajednice Sveti Stefan, oni su pokušali da dobiju Građevinsku inspekciju u Podgorici, ali nisu uspjeli. Isto tako, kazali su da se na zvanične brojeve sa sajta Vlade Crne Gore niko ne javlja. Oni su im uputili mejlove kako bi prijavili izvođenje radova.

Ukoliko je odluka o stopiranju gradnje donesena, budvanska URA je podržava, poručuje potpredsjednica Milijana Vukotić- Jelušić. U vezi sa tim apeluje na ministra Mitrovića da do kraja isprati realizaciju odluke.

“Ako je donio odluku o stopiranju gradnje mora ispratiti situaciju na terenu, tako što će poslati nadležne inspekcijske organe da provjere da li se radovi i dalje izvode ili ne. Očekujemo krajnju ozbiljnost kada se pristupa ovom pitanju”, istakla je ona.

Vukotić-Jelušić je podsjetila da je OO URA Budva još prije mjesec dana pisao mandataru Zdravku Krivokapiću da se zauzme i stopira gradnja u Miločerskom parku dok se ne ispitaju planski dokumenti i dok se ne ispitaju sve dozvole koje su po istom izdate, poručujući da će, ukoliko se građani i mještani odluče na bilo kakav vid protesta, biti zajedno sa njima.

Izvor: RTV Budva

Avatar

Portal Budva

Pročitajte još